Logo.png
Logo.png
GALERIJA / GALLERY sinisa@sinisa-stambuk.com Tel: 099 5909452
Sinisa Stambuk twitterSinisa Stambuk facebook
Vjencanja Profesionalni Fotograf Sinisa 4

Siniša Štambuk

Vjencanja Profesionalni Fotograf Sinisa 4 Rođen 1975g. u Splitu Siniša Štambuk fotografsku je karijeru započeo 1996g. kao fotoreporter u dnevnoj novini “Slobodna Dalmacija” te se ubrzo seli u Zagreb gdje surađuje s vodećim Hrvatskim izdavačkim kućama i stalni  je suradnik najprodavanijih tjednika i mjesečnika u Hrvatskoj.

Školovao se u školi likovnih umjetnosti u Splitu smjer fotografija te je maturirao 1995g. na temu novinska fotografija.

Nakon niza godina provedenih u fotografiranju za razne novinske kuće, 2007g. opredjeljuje se za samostalnu fotografsku karijeru, karijeru fotografa vjenčanja, a inspiriran radom Jeff Ascough-a, jednog od svjetski najboljih fotografa vjenčanja, te vrhunskim dokumentarnim  fotografima poput Stevea Mc Currya, Alexa Webba, Don McCullina i sl. Vođen svojom ljubavi prema dokumentarnoj novinskoj fotografiji, odlučuje unijeti duh dokumentarno-umjetničkog u fotografije vjenčanja koje su dosada u Hrvatskoj tradicionalno bile bazirane na poziranoj fotografiji.

Fotografiranju vjenčanja pristupa iz ugla promatrača, a nikako ne na način sveprisutnog redatelja koji određuje kako treba izgledati nečiji najvažniji dan u životu. Radeći iz sjene, tražeći i bilježeći samu bit vjenčanog dana, ovaj fotograf će prikazati vjenčanje koje obiluje atmosferom i emocijama.

Sa studijom baziranim u Splitu, dostupan je za rezervacije na području cijele Hrvatske.
Fotografiranje vjenčanja Siniša Štambuk - Biografija